Hoezen hoezen en nog eens hoezen

Ik heb weer 2 productieve dagjes achter de rug. Een patroon maken voor de stoelverkleiner van mijn oudste dochter stond al lang op mijn lijstje. Buiten dat er al een vlekje op zat, vond ik hem vooral zo lelijk! Bij de aankoop ervan ben ik in mijn zoektocht tot de conclusie gekomen dat er gewoon geen mooie stoelverkleiners bestaan (of ik ben ze toch zeker niet tegengekomen).

Maar gisteren was het dan eindelijk zover dat ik eraan dacht om deze stoelverkleiner eens mee naar binnen te nemen om eraan te beginnen. Het moeilijkste was de bestaande hoes in allerlei bochten wringen om hem mooi op het patroonpapier te  krijgen, maar de aanhouder wint 🙂 Het ineen zetten ervan heeft niet meer dan 20min van mijn tijd in beslag genomen, met enkel mijn overlock onder de arm kon ik de volledige hoes ineenzetten.

Toen ik hem fier aan Noor liet zien, bleek zij in eerste instantie minder enthousiast. De hoes was namelijk niet gemaakt met Elsa-stof. (ik weet echt niet hoe lang de Frozen-gekte ons huishouden nog gaat domineren, maar begin er ondertussen zelf wel een beetje genoeg van te krijgen… 😉 ) Maar deze ochtend vond ze deze toch ook goed omdat er hartjes op stonden 🙂

Stoelverkleiner    Stoelverkleiner2

Voor zoonlief had ik vandaag ook nog een projectje klaarliggen, namelijk een nieuwe hoes voor de Stokke Newborn-set. Het patroon hiervoor maakte ik ook “zelf”. Ik nam een roze (deze kan ik toch echt niet voor Jens gebruiken ) Stokke hoes die ik nog liggen had en een torn mesje bij de hand en begon eraan. Enige tijd later was de nieuwe hoes een feit 🙂 Ik probeerde vandaag ook voor de eerste keer elastisch biais uit als rekker en moet zeggen dat ik het zelf wel zeer geslaagd en praktisch vind.

Newborn1    Newborn2

De hoes werd meteen vereeuwigd op een foto voor zijn fotoalbum.

Newborn3

6 thoughts on “Hoezen hoezen en nog eens hoezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s