Kerst-kleedjes

Elk jaar proberen we, met ons gezin, zelf kerstkaartjes te maken; en ik moet toegeven, het ene jaar gaat dit beter dan het andere. Dit jaar zat het idee in mijn hoofd alvast goed: De 2 meiden rug tegen rug, versierd met kerstlampjes om hen heen. Heel simpel dus.

Voor de foto besloot ik de kleedjes zelf te maken. Hiervoor gebruikte ik “Stof voor durf het zelvers 2”, Ik geloof dat deze combinatie de “Anna-max-Vienna met kapmouwen” is (Het achterpand is een diepe V-uitsnijding). De stof kwam van Soft Cactus, helemaal gevoerd met een bijpassende effen stof, eveneens van Soft Cactus. Het kleedje zelf heb ik 3x gemaakt, 1x veel te groot voor de oudste en dan de 2 die je op de foto ziet. Nummer 3 rolde echt letterlijk vanonder mijn machine uit, alsof het niets was. De kleedjes op zich vind ik heel geweldig, maar als ik nu 1 ding geleerd heb, dan is het dat de mouwtjes niet geschikt zijn voor jassen en vestjes. De volgende keer dat ik dit dus maak, is het voor een zomerkleedje 🙂

Zoals gezegd, het idee zat goed, het maken van de foto’s was helaas iets minder vanzelf sprekend. De meiden hun concentratie/zin was na welgeteld 1 minuut op. Hierna wouden ze elk hun eigen ding doen, wat niet echt mogelijk was door het feit dat ze aan elkaar gebonden waren met behulp van de kerstverlichting. Gevolg: veel getrek en boze gezichten. Het tafereel zorgde uiteindelijk toch voor leuke foto’s waarvan je hieronder enkele kan zien..

svdh1-Kerst3    svdh1-Kerst2

 

Volgende foto was uiteindelijk degene die het gehaald heeft voor de kaartjes. Niet echt “Christmas-spirit”, maar wel best schattig 🙂 (nuja, objectief kan ik niet zijn natuurlijk…)

svdh1-Kerst1

 

Ideeën voor de komende kerstkaartjes zijn altijd welkom 🙂

 

 

Ps: Voor degenen die op zoek zijn naar de lijn van rugpand, je kan ze hier vinden. De schuine blauwe lijn. IMG_4581

3 thoughts on “Kerst-kleedjes

 1. Wat een mooie jurkjes! Ik wil ook de Anna-Max combinatie maken, maar ik vind het Max-rugpand niet terug op de patroonbladen. Kan jij me zeggen hoe ik dat moet doen?
  Bedankt, Nele

  Like

  • Hey Nele, sorry voor het late antwoord… Je kan dit rugpand terugvinden op patroonblad B. Bij het gewone rugpand staat een extra schuine lijn, deze moet je hiervoor nemen. Ik heb het proberen te fotograferen en zal het vandaag nog aan de beschrijving hierboven toevoegen 😄 grz, Kim

   Like

 2. Pingback: Moeten er nog kleedjes zijn? | Madebynolo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s