Anna + Sofia + Vienna – SVDHZ 2

Vandaag is het dan zover… Onze oudste dochter (maar voor mij nog steeds een klein prinsesje) “studeert af” van de kleuterschool! Hoewel ik blij ben met elke stap voorwaarts, komt ook het besef dat ze ouder/groter wordt en dat de laatste 6 jaar echt voorbij gevlogen zijn.

Afgelopen vrijdag kreeg ze een briefje mee van school, met de mededeling dat ze maandag “feestelijk gekleed” naar school mogen komen voor de kleuterreceptie. Noor haar eerste reactie was niet “hmmm, welke feestelijke kleedjes hangen in mijn kast”, maar: “Mama, kan jij een feestelijk kleedje voor mij maken?”.

Een tijdje geleden was ik begonnen aan een kleedje, maar door pure frustratie door de stof, was ik ermee gestopt.  Ik had 3 mooie panelen gekocht bij Bambiblauw. Na het voorassen van 1 ervan kwam ik tot de conclusie dat deze gewoon helemaal scheef getrokken was. Eerst dacht ik, het ligt aan mij… Dus dan maar paneel 2 gewassen en weer had ik hetzelfde. Wassen deed ik op 30°C en daarna de droogkast in, net zoals ik met het afgewerkte kledingstuk zou doen.  Gisteren heb ik dan toch alle moed weer bijeen geraapt om erin te vliegen. De meeste tijd ben ik verloren geraakt door het spelden op de stof, maar eens alles geknipt was ging het zeer vlot.

SVDH2-1   SVDH2-2

Met het maken van het voorpand van de rok heb ik het gedeelte waar het hertje staat zonder plooien gedaan. Voor de rest is het afgewerkt met witte paspel en biais.

Deze ochtend voor ze naar school vertrok heb ik haar nog even voor mijn lens gezet, zodat het kleedje er nog vlek-vrij op kon 😊

SVDH

Stof: Bambiblauw Patroon: Anna Sofia Vienna – SVDH 2

SVDH2-4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s