DIY – Patroon Babybjörn Balance Soft

Jens

Als er 1 blogpost is waar ik al lang mee bezig ben, dan is het deze wel. Al geruime tijd maak ik gebruik van patronen en tutorials die anderen gratis online zetten, zodat iedereen ze kan gebruiken. Dus nu is het mijn beurt…

If there is one blog post where I’ve been working on for a long time, it is this one. Since I started sewing a few years ago, I’ve always used patterns and tutorials that other seamstress have put online. So now it’s my turn …

 

Toen ik voor de nieuwe relax van mijn jongste een hoes wou maken, kwamen mijn zoekresultaten in google leeg terug. Of toch, ze waren gevuld met tutorials voor een Babybjörn Balance relax. De Soft in de product benaming, blijkt toch een wezenlijk verschil te zijn 🙂

When I wanted to make a cover for the new bouncer of my youngest, my search results in google came back empty. Or to be honest, they were filled with tutorials for a Babybjörn Balance bouncer.  The Soft in the product name, appears to be a substantial difference 🙂

 

Ik stond er dus even alleen voor… vol goede moed haalde ik de hoes van de relax en nam ze mee naar mijn bureau. Na een tijdje was het me gelukt, de hoes stond op papier. Dat was dan alvast deel 1, het volgende deel was uitzoeken hoe ik alles het beste aaneen zou zetten. Ik maakte een eerste versie (met kam-snaps) bekeek ze goed en vond verbeterpunten. Met alle verbeterpunten en fototoestel bij de hand begon ik aan een nieuwe versie.

So, I was on my own … full of courage I took the padding of the bouncer, and took it to my desk. After a while I succeeded, the cover was on paper. That was part one, the next part was figuring out how I would put everything together. I made a first version (with kam-snaps), and found possible improvements. With all the improvements and camera in hand, I began a new version.

 

De werkbeschrijving kunnen jullie hier downloaden. Ik heb ook mijn best gedaan om het patroon te digitaliseren en deze staat hier. Ik heb gezien dat ik er niet 100% in geslaagd ben om vloeiende lijnen te tekenen, maar ik ben er zeker van dat jullie er aan uit zullen kunnen!

You can download the dutch instructions here. I also did my best to digitize the pattern and you can find it here. For now there is only a Dutch version. If I have some extra time, I will translate it. In the meanwhile, if you have questions, you can always email me.

 

Tip: Kijk zeker de print instellingen na. Deze zou op “ware grootte” moeten staan.

Tip: Be sure to check your printer settings. This should be set to “actual size”.

Ik wens jullie er alvast veel succes en plezier mee 🙂

I wish you the best of luck, and a lot of fun with it 🙂

 

xxx Kim

 

Edit: vandaag heb ik “officieel” de toestemming gekregen van Babybjörn dus bij deze ook de officiële disclaimer 🙂

“Fits with baby bouncer from the company BabyBjörn AB. BABYBJÖRN® is a registered trademark owned by BabyBjörn AB. There is no financial, commercial or other co-operation or connection between MadebyNolo business/products and BabyBjörn AB’s business/products.  Nor BabyBjörn AB, nor MadebyNolo can take any responsibility for the replacement covers/pattern pieces”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s