Lente jasjes

Ik denk dat ik nog nooit zo lang getwijfeld heb over een project als dit!

De eerste keer dat de gedachte van “zelf een jasje maken” passeerde moet echt al een jaar of 2 geleden zijn. Ik zag toen deze Jacky van Liesellove voorbij komen en wist meteen: dat wil ik ook! Ik bestelde de stofjes bij haar en ze sprak me nog de nodige moed in om er zelf aan te beginnen.

Toen ik eenmaal thuis kwam zonk de moed mij echter meteen weer in de schoenen. De hoeveelheid patroondelen waren, voor mij, te overweldigend, dus ik borg de stof mooi op in mijn stoffenkast. Daar bleven ze al die tijd onaangeroerd liggen. Ondertussen bracht Ienemiene haar Maëlle patroontje uit. Vol goede moed kocht ik het, om daarna achteraan op mijn “to do”-lijstje te komen 🙂

Maar… zeg nooit nooit…

Dit jaar was het eindelijk zo ver, ontiegelijk veel naai-uurtjes verder, voelde ik mij eindelijk “sterk” genoeg om eraan te beginnen! En ik moet het eerlijk meegeven, het is makkelijker dan het lijkt! op 1 (lange) dag heb ik deze 2 jasjes gemaakt. Hoewel de eerlijkheid mij gebied te zeggen dat ze een week aan de kapstok zonder knopen gehangen hebben 🙂

Mijn schrik voor knoopsgaten heb ik jammer genoeg nog niet overwonnen, daarom heb ik geopteerd voor grote stevige drukknopen. Achteraf gezien ben ik ook heel blij met die keuze, want zo kunnen beiden hun jasje makkelijk zelf open en toe doen, zonder hulp van mama/papa/juf/…  En dit is dan ook de moment dat ik mijn mama mag bedanken! Zij heeft de knopen mooi met de hand bovenop de drukknopen genaaid.

“Dankjewel mama!”

 

 

Nu ik de foto’s zo zie bedenk ik mij dat ik ze beter eens gestreken had, alvorens deze foto’s te maken. Maar laat het dan nu maar een bewijs zijn dat ze effectief veel gedragen worden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s