de ideale zomer short

Eindelijk nam ik nog eens de tijd om iets voor onze jongste spruit te maken. Want na alle jurkjes en rokjes werd het toch eens tijd om iets “stoer” onderuit mijn naaimachine te laten komen.

Hiervoor koos ik voor de Cyriel short uit de laatste La Maison Victor. De short is een ideaal ik-heb-geen-hele-dag-tijd-projectje. op 3u ga je van tekenen van het patroon naar “zie hoe schattig…” 🙂

De short is nog een beetje te groot, maar eigenlijk zijn wij helemaal verzot op deze baggy-versie. Lekker stoer voor onze “beer”.  Zelfs manlief is verzot op deze short, er liggen dus al andere stofjes klaar 🙂

groetjes,

Kim

2 thoughts on “de ideale zomer short

 1. Heel mooi! Maar 3u… da s voor mij al geen ‘tussendoor’ projectje meer 🙂
  Wel knap stofje en mooi patroon de cyriel!

  Enig idee hoe lang je effectief bezig bent geweest met knippen en naaien? En als je er ineens 2 of 3 zou maken?

  Ik heb gisteren een serie (4) pippa pants gemaakt voor mijn zoons en de 2 neefjes. De boord onderaan gewoon omgezoomd en zo wordt het een bermuda versie. Wel zonder zakken. Volgende versie voorzie ik misschien met opgestiktezak (denk dat dit sneller gaat dan eentje in de zijnaad maar dit is misschien een vooroordeel ;-).

  Like

  • Gho, goede vraag.
   Ik heb hem in het naaicafé getekend, geknipt en gemaakt op 3u. Dus doe daar nog maar een heel aantal babbel-minuten af 🙂 Ik gok dat je max 1u aan het naaien bent, inclusief de zakken. Waarschijnlijk is het zelfs veel minder, want omzomen moet eigenlijk niet, je plooit hem gewoon naar buiten en zet een stikseltje in de zijnaden.
   Als je er 2 of 3 zou maken, komt daar nog een beetje bij, maar dat gaat geen 3u zijn dan 🙂

   Ik moet dringend eens een kijkje nemen naar de pippa pants, want heb er al veel over gehoord 😉 Maar mijn eerst volgende projectje voor zoonlief zal de Billie van Zonen09 worden.

   Groetjes

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s