Janneke maan

Gisteren maakte ik op verzoek van mijn jongste dochter een nieuwe “jurk-die-opengaat-als-je-draait”, of zoals hij officieel heet: de Solis jurk 🙂 Als extra verzoek had ze om een bloemetjes-stof gevraagd.

Tijdens mijn zoektocht naar de bloementjes stof kwam ik deze mooie paneelstof tegen bij De Bonte Boom. Het is een hele stevige, jeans-achtige tricot van Lillestof. Aangezien ze verzot is op raket-ijsjes, dacht ik dat stof met raketjes minstens even goed zou zijn als bloemetjes 🙂 Ik koos deze stof ook met het oog op de aankomende seizoenen. Broekkousjes en een truitje eronder,  en ze is klaar voor het koudere weer. En een bijkomend voordeel is dat deze stof (hopelijk) minder gevoelig is voor vlekken 😉

Toen ze het kleedje daarstraks op de kapstok zag hangen vroeg ze meteen of ze hem aan mocht doen. In ruil voor enkele minuten poseren, stemde ze in. Ik weet nog steeds niet goed wat er juist gebeurd is, maar ze heeft nog nooit zo vrijwillig voor mijn lens gestaan. Het deed mij zelfs een beetje denken aan de reclame van Napoleon games: “play when feeling lucky” 🙂

Omdat ik de lengte van de jurk goed vond, koos ik voor een rolzoom. Zo verloor ik geen 2cm met omzomen. Het was de eerste keer dat ik mij hier aan waagde, en met de handleiding bij de hand, bouwde ik mijn overlock om. Na enkele testjes op restjes stof waagde ik mij aan het echte werk, en ik moet zeggen dat ik tevreden ben van het resultaat!

Solis_2_2

Patroon: Solis – Sofilantjes

Stof:De Bonte Boom

 

Een tijdje geleden maakte ik al een versie voor Lore en haar zus, maar bij het zoeken naar foto’s besef ik dat ik enkel van Noor haar kleedje foto’s heb. We hopen dus op terug zo’n moment dat ze echt wil poseren 🙂

 

3 thoughts on “Janneke maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s